Inleefreis voor Jongeren

Een nieuw schooljaar, een nieuw traject!
Zit je volgend schooljaar (2014-2015) in het 5e jaar van een Sint-Niklase secundaire school? Ga dan mee op inleefavontuur met Dwagulu Dekkente vzw!
Samen met je leeftijdsgenoten leer je het land en de cultuur op een unieke en pure manier kennen. Tijdens de zomervakantie 2015 gaan jullie drie weken op inleefreis naar West-Afrika. In de zomer van 2016 komen de West-Afrikaanse jongeren op tegenbezoek in België. Want échte uitwisseling is wederkerig!
Ook dit traject staat in het teken van WATER.

Begint het al te kriebelen?! Stuur dan snel een mailtje naar valerie.devos@bevrijdewereld.be voor meer info.

 Het inleeftraject Senegal 2013-2014

18 jongeren uit het 5de jaar van diverse Sint-Niklase scholen gingen in de zomer van 2013 op inleefreis gaan naar Senegal. Ze hebben er samen met de Senegalese jongeren een vorming gevolgd over hoe je kan onderzoeken of het water in een dorp drinkbaar is of niet. En wat je eraan kan doen om de risico’s op besmetting te beperken. De Senegalese jongeren hebben de watertest eerst toegepast in hun dorp, en zijn dan samen met de Belgische jongeren aan de slag gegaan. Het sterke aan de watertest is dat die eenvoudig te hanteren is.

Bevrijde Wereld werkt hiervoor samen met Hach-Lange, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in wateranalyse. Zij leerde de partners van Bevrijde Wereld in West-Afrika die test te gebruiken, waarmee iedereen – dus ook de jongeren - op een eenvoudige manier in 24 uur kan onderzoeken of drinkwater zuiver of besmet is. Dit is een ingrijpende verbetering op het West-Afrikaanse platteland, waar het vaak weken tot maanden wachten is op resultaten van een labo.
 

Meer weten over de inleefreizen?

Neem contact op met Valérie De Vos, valerie.devos@bevrijdewereld.be.
Surf naar www.dwaguludekkente.be (inleefreizen jongeren) en www.bevrijdewereld.be (inleefreizen -18)