Maak je leerlingen enthousiast!

Opdracht op maat van de school Leidingwater of flessenwater?
Proeven mensen het verschil? Doe een proefondervindelijke enquête, en giet je resultaten in statistiekjes. Wat is het verschil in kostprijs tussen leiding- en flessenwater? Is het even gezond? Veel te onderzoeken!
Opdracht op maat van de omgeving  Ga op waterwandeling in Sint-Niklaas.
Stadsverkenning met 'water' als kompas
Deze wandeling brengt je van Afvoer tot Zeespiegel! Aan de hand van 16 knooppunten stel je je eigen route samen. Bij elk knooppunt vind je in deze brochure een woordje uitleg en een opdracht. 
Je leert een stukje geschiedenis van bepaalde parken en huizen, het hoe en waarom van een watertoren, het wel en wee van Willem van Waelwijck. Je maakt kennis met enkele organisaties die zich voor de natuur en het Zuiden inzetten. En tenslotte, geven we je enkele leuke weetjes mee.

Je kan deze wandeling hier downloaden of mailen naar valerie.devos@bevrijdewereld.be voor een papieren exemplaar.

 

Opdracht op maat van de wereld  Water in de wereld: inleefreizigers aan het woord.
Hoe gaan mensen in het Zuiden om met water? De jongeren of leerkrachten die meegingen op inleefreis naar Senegal kunnen er vast wat over vertellen! Wat waren hun ervaringen? Laat je leerlingen bijvoorbeeld zelf een powerpoint in elkaar steken, met aandacht voor de verschillende wateruitdagingen. 

 

Maak spel van het watertekort in de wereld
Schrijf je in voor de begeleide workshops rond water in de wereld. In de opdrachtenspelen Palanka en Loop naar de pomp?! zorg je ervoor dat je dorp in het Zuiden voldoende water voor de toekomst heeft.

Bezoek een NZ vereniging die werk maakt van water in het Zuiden
Schrijf je in voor het begeleid bezoek aan de wereldwinkel in Sint-Niklaas of de NGO voor ontwikkelingssamenwerking
Bevrijde Wereld en ontdek hoe zij van hieruit aan verandering werken.