Zelf een emmertje water bijdragen?
Water voor Gambia!

Vind jij het ook maar normaal dat er water uit de kraan stroomt wanneer je ze opendraait? Wel, in het West-Afrikaanse land Gambia is dat niet zo. De mensen daar kampen met een groot tekort aan water. Gambia bevindt zich in de droge en kwetsbare Sahelzone in West-Afrika. Daar heb je overdag temperaturen tussen de 30 en 40 graden gedurende het hele jaar. En alsof dat nog niet genoeg is, valt er in deze zone acht maanden lang geen druppel regen!

Door die lange periode van droogte moeten kinderen steeds grotere afstanden afleggen om water te halen. Dit neemt heel wat tijd in beslag. Tijd die ze niet kunnen gebruiken om naar school te gaan. Zonder water krijgen ook groenten en fruit geen kans om te groeien. Vele jongens en meisjes van jullie leeftijd hebben geen andere keuze dan tijdens het droog seizoen van het platteland naar de stad te trekken. Op zoek naar werk, om voldoende voedsel te kunnen kopen voor de familie.

Daar kunnen jullie iets aan doen. Met jullie steun…
…help je met elke 8 euro één inwoner aan zuiver drinkwater (Gambia)

Met elke euro die je met je school inzamelt, kan je bijdragen aan de bouw van een waterput in 2013 in Gambia. De constructie van 1 waterput in deze regio kost 8000 euro. Een waterput levert water voor een dorp van ongeveer 1000 personen. Dus met elke 8 euro realiseert jouw school toegang tot zuiver drinkwater voor één inwoner.

Benieuwd hoe zo’n waterput eruit ziet? Bekijk dan de eerste vijf minuten van dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=PO5k0AEZv8o

Storten kan op 001-2187674-12, vermeld ‘Loop naar de pomp?!’

De opbrengst gaat naar het waterprogramma van Bevrijde Wereld in Gambia.

Basisschool Broeders Driegaaien organiseerde reeds een fantastische sponsoractie onder de naam "Zwemmen naar de pomp"Lees hier hun aanpak en verslag en laat je inspireren voor een eigen actie: basis3.broeders.be/blog/